δημόσια έργα

ΕΠΙΣΚΕΥΗ / ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ

ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ: Η εταιρεία ανέλαβε την επισκευή και ενίσχυση του νεοκλασικού διατηρητέου ιστορικού μνημείου "Αγορά Αργύρη" συνολικής επιφάνειας 2.155μ2 σε οικόπεδο επιφάνειας 1.470μ2.Η ανέγερση του κτηρίου έγινε το 1881 με αρχιτέκτονες τον Ερνέστο Τσίλλερ και το Σπυρίδωνα Τζέτζο. Το κτήριο στέγασε αγορές κρέατος και ψαριού για τα πρώτα 50 χρόνια ζωής του, ενώ αργότερα εγκαταλείφθηκε αχρησιμοποίητο ως τα τέλη της δεκαετίας του 2000, όπου και ξεκίνησε η διαδικασία μελέτης επανάχρησης του και η κατασκευή της στα πλαίσια της Πάτρας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2006. Το κτηριολογικό πρόγραμμα της μελέτης εφαρμογής περιλαμβάνει τρεις εκθεσιακούς χώρους, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εστιατόριο και καφενείο, τρία καταστήματα εμπορικής δραστηριότητας, κοινόχρηστους χώρους, και χώρους εξυπηρέτησης της λειτουργίας του κτηρίου. 

Η Τρίαινα Α.Ε. συγκεκριμένα ανέλαβε την αποκατάσταση των όψεων στην αρχική τους μορφή, την αλλαγή των ξύλινων κουφωμάτων, την αντικατάσταση της στέγης, την ενίσχυση της φέρουσας τοιχοποιίας και την επισκευή και συντήρηση των ξύλινων εσωτερικών κατασκευών και το παρέδωσε έτοιμο για χρήση στους Πατρινούς πολίτες το καλοκαίρι του 2010. 


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: Ε.Α.Π.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ: Κατασκευή τριώροφου κτηρίου διοίκησης με υπόγειο. Η εργολαβία περιλάμβανε οικοδομικές, ηλεκτρολογικές / μηχανολογικές εργασίες επιφάνειας 5.405μ2 και εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου σε γήπεδο 24 στρεμμάτων.


ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ

ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΧΑΪΑΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ: Σε κοινοπραξία με την εταιρεία ΑΝΟΔΟΣ Α.Τ.Ε. η εργολαβία περιλάμβανε χωματουργικές εργασίες, κατασκευές τεχνικών έργων, οδοστρωσία, ασφαλτικά, εργασίες σήμανσης/ασφάλειας, εργασίες ηλεκτροφωτισμού και έργα πρασίνου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 4.900.000€ για 3,4km.


ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΗΝ ΚΤΗΡΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 


ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ: Η εταιρεία ανέλαβε τη μετατροπή του πρώην Πανεπιστημίου σε χώρο στέγασης διοικητικών υπηρεσιών και πολιτισμού, επιφάνειας 2.832μ2 με αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού και ενεργειακά κελύφη. Πρόκειται για διώροφο κτήριο με υπόγειο, που κατασκευάστηκε το 1972, με φέροντα οργανισμό που αποτελείται από οπλισμένο σκυροδέμα κι ένα μεταγενέστερο μεταλλικό μεσοπάτωμα.

Η σύμβαση περιλαμβάνει ανακατασκευή υπογείου, ισογείου, Α' και Β' ορόφου, και προσθήκη μεταλλικού Γ' ορόφου, καθώς και διαμορφώσεις περβάλλοντα χώρου.Εκτός των βιοκλιματικών προδιαγραφών, έμφαση από τη μελέτη έχει δοθεί και στις προδιαγραφές προσβασιμότητας.