επισκευές & αποκαταστάσεις κτηρίων

ΕΠΙΣΚΕΥΗ / ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ

ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ: Η εταιρεία ανέλαβε την επισκευή και ενίσχυση του νεοκλασικού διατηρητέου ιστορικού μνημείου "Αγορά Αργύρη" συνολικής επιφάνειας 2.155μ2 σε οικόπεδο επιφάνειας 1.470μ2.Η ανέγερση του κτηρίου έγινε το 1881 με αρχιτέκτονες τον Ερνέστο Τσίλλερ και το Σπυρίδωνα Τζέτζο. Το κτήριο στέγασε αγορές κρέατος και ψαριού για τα πρώτα 50 χρόνια ζωής του, ενώ αργότερα εγκαταλείφθηκε αχρησιμοποίητο ως τα τέλη της δεκαετίας του 2000, όπου και ξεκίνησε η διαδικασία μελέτης επανάχρησης του και η κατασκευή της στα πλαίσια της Πάτρας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2006. Το κτηριολογικό πρόγραμμα της μελέτης εφαρμογής περιλαμβάνει τρεις εκθεσιακούς χώρους, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εστιατόριο και καφενείο, τρία καταστήματα εμπορικής δραστηριότητας, κοινόχρηστους χώρους, και χώρους εξυπηρέτησης της λειτουργίας του κτηρίου. 

Η Τρίαινα Α.Ε. συγκεκριμένα ανέλαβε την αποκατάσταση των όψεων στην αρχική τους μορφή, την αλλαγή των ξύλινων κουφωμάτων, την αντικατάσταση της στέγης, την ενίσχυση της φέρουσας τοιχοποιίας και την επισκευή και συντήρηση των ξύλινων εσωτερικών κατασκευών για να το παραδώσει έτοιμο για χρήση στους Πατρινούς πολίτες το καλοκαίρι του 2010. 


ΕΠΙΣΚΕΥΗ / ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΩΡΟΦΟΥ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ 

ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: FORTUNE Α.Β.Ε.Τ.Ε. 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ: Η εταιρεία ανέλαβε την επισκευή και ενίσχυση του διατηρητέου ιστορικού μνημείου "Αποθηκών Μαραγκόπουλου" συνολικής επιφάνειας 1.125μ2. Η επεξεργασία των όψεων αποτελεί δείγμα εκλεκτικιστικού ρυθμού με στοιχεία art deco της μεσοπολεμικής βιομηχανικής αρχιτεκτονικής. Το κτήριο λειτούργησε ως κέντρο των επιχειρήσεων του Βασίλη Μαραγκόπουλου, έχοντας τη μορφή ενός μικρού καταστήματος το 1893 στη θέση του κτηρίου, το οποίο ανέλαβε η Τρίαινα Α.Ε. να αναδιαμορφώσει το 2005. Συγκεκριμένα η εταιρεία ανέλαβε την αποκατάσταση των όψεων στην αρχική τους μορφή, την αλλαγή των ξύλινων κουφωμάτων, την αντικατάσταση της στέγης, την ενίσχυση της φέρουσας τοιχοποιίας, την επισκευή και συντήρηση των ξύλινων εσωτερικών κατασκευών, καθώς και ένα πολύ δύσκολο τεχνικό εγχείρημα, την προσθήκη υπογείου στο υπάρχον κτήριο.


ΕΠΙΣΚΕΥΗ / ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΡΙΩΡΟΦΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ

ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ: Η εταιρεία ανέλαβε την επισκευή του τριώροφου νεοκλασικού διατηρητέου ξενοδοχείου "Μητρόπολις" στην Πάτρα. Συγκεκριμένα ανέλαβε την αποκατάσταση των όψεων επιφάνειας 650μ2 στην αρχική τους μορφή, την αλλαγή και συντήρηση των ξύλινων κουφωμάτων, και την αντικατάσταση της στέγης επιφάνειας 190μ2. 


ΕΠΙΣΚΕΥΗ / ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΩΡΟΦΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ

ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: SEPHORA ΠΑΤΡΑΣ Ο.Ε.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ: Η εταιρεία ανέλαβε την επισκευή και αναδιαμόρφωση του νεοκλασικού διώροφου καταστήματος πρώην ιδιοκτησίας "Μουστάκης Α.Ε.", συνολικής επιφάνειας 520μ2, το οποίο είχε υποστεί σοβαρές βλάβες από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο κτήριο το έτος 1998. Η εργολαβία περιλάμβανε καθαίρεση τμηματικών στοιχείων του φέροντα οργανισμού, αντικατάστασή τους με μεταλλικό σκελετό, κατασκευή σύμμεικτης πλάκας και λοιπές οικοδομικές και ηλεκτρολογικές / μηχανολογικές εργασίες.


ΕΠΙΣΚΕΥΗ / ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ

ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΟΥΡΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ: Η εταιρεία ανέλαβε την επισκευή και ενίσχυση του νεοκλασικού διατηρητέου κτηρίου που βρίσκεται στην οδό Αγίου Ανδρέου στην Πάτρα συνολικής επιφάνειας 840μ2. Συγκεκριμένα ανέλαβε την αποκατάσταση στην αρχική τους μορφή των όψεων, την αλλαγή των ξύλινων κουφωμάτων, την αντικατάσταση της στέγης, την ενίσχυση της φέρουσας τοιχοποιίας, και την επισκευή και συντήρηση των ξύλινων εσωτερικών κατασκευών.


ΕΠΙΣΚΕΥΗ / ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΩΡΟΦΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ

ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: SOPHISTICATED SERVICES

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ:

Η εταιρεία ανέλαβε την επισκευή και ενίσχυση του διατηρητέου Μεγάρου Γαλανόπουλου συνολικής επιφάνειας 750μ2 με σκοπό τη δημιουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων.

Η προκείμενη ανάθεση αποτελεί ξεχωριστό δείγμα εκλεκτικιστικού ρυθμού με καλαίσθητα στοιχεία art deco στο συγκεκριμένο μεσοπολεμικό οικιστικό κτήριο.

Το κτήριο κατασκευάστηκε το 1924 σε σχέδια του Αλέξανδρου Χατζηλιάκου.

Συγκεκριμένα η εταιρεία ανέλαβε την αποκατάσταση των όψεων στην αρχική τους μορφή, την αλλαγή των ξύλινων κουφωμάτων, την αντικατάσταση της στέγης, την ενίσχυση της φέρουσας τοιχοποιίας, και την επισκευή και συντήρηση των ξύλινων εσωτερικών κατασκευών.

ΠΡΟ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ - ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ