office venues

SHOPPING CENTER (OFFICE - COMMERCIAL USE)

PROPRIETOR: AKINITA PATRAS S.A.

PROJECT DESCRIPTION

Covering a total area of 5,500m2, the company assumed the design, procurement and construction of the project on a 3-acre site.

It is a composite structure of reinforced concrete slabs and columns, and structural-steel roof framework.

The main building areas were orientated around a 100m2-size atrium, which sheds ample natural air and light in the core of the building, ensuring aesthetic comfort for users in every level, while it creates microclimate, required for sustainable management of the building's consumed energy.

Due to large glass-pane surface, warm air is rising towards the atrium's glass roof, where it vents out through automated openings, reducing the use of air-conditioning. Shading is accomplished by metal louvres on windows facing south and south-west.

Applied ceramic ventilated facade technology clearly contributes in preserving a stable, natural, insulating behavior of the envelope, so that the building is vested in a monolithic material, which allows natural-air circulation through the cladding system, a fact which makes the energy footprint of the building easier to manage.

OFFICE BUILDING

PROPRIETOR:TRIAINA  S.A.

PROJECT DESCRIPTION

Design, procurement and construction of two-storey office building. The main areas of the building are its basement floor, and ground and first-storey office floor.

The construction works, and electromechanical installations consist of approximately 900m2 on a 600m2-sized site.

It is a composite structure of reinforced concrete slabs and structural-steel framework.

Facilitation of automated metal louvres on windows, designing a central atrium in the core of the building (creating microclimate), boosting natural cross-ventilation and lighting through automated openings at points of maximum concentration of warm air rising, installation of photovoltaic cells on the roof terrace, and remote central management of electromechanical installations of the building through state-of-the-art software clearly verify environmental consciousness and diligence in bioclimatic architecture.


RESEARCH AND DEVELOPMENT CENTER

PROPRIETOR: ATMEL HELLAS S.A.

PROJECT DESCRIPTION

Construction of office space and laboratories. The contract consisted of all construction works, and electromechanical installations of approximately 4,615m2, and landscape works of 4,790m2.

The formation of the landscape was extensive due to scraping and banking up of 50,000m2 of land, as well as the erection of reinforced retaining concrete walls in different levels of landscape.